Mazuļiem receptes

Lielākā daļa vecāku vienmēr meklē jaunas receptes, ko izmēģināt saviem mazuļiem, un šī noteikti iepriecinās. Šī recepte ir ne tikai veselīga un barojoša, bet arī ļoti viegli pagatavojama. Viss, kas jums nepieciešams, ir blenderis vai virtuves kombains, daži augļi un dārzeņi un nedaudz ūdens. Vienkārši sajauciet sastāvdaļas kopā, līdz tās kļūst gludas, un pēc tam dodiet to baudīt savam mazulim. Jūs varat būt droši, ka šī recepte ir pilna ar vitamīniem, minerālvielām un citām uzturvielām, kas ir būtiskas mazuļa attīstībai. Tāpēc dodieties uz priekšu un pamēģiniet – jūsu mazulim tas patiks!

5 receptes mazuļiem

  • Ātrs un vienkāršs medus un banānu piena kokteilis
  • Hummus
  • Tomātu bazilika zupa
  • Berry Smoothie Bowl
  • Weekender kukurūzas pārslas cepumi

Ātrs un vienkāršs medus un banānu piena kokteilis

Sastāvdaļas

  • 1 vidēja lieluma nogatavojies banāns
  • 1 ēdamkarote medus
  • 1 glāze piena

Pagatavošana

  • Nomizotu banānu rupji sasmalciniet un pievienojiet blenderī.
  • Pievienojiet medu (atkarībā no tā, kā jūsu bērnam patīk, varat pievienot mazāk vai vairāk medus).
  • Pievienojiet pienu.
  • Sastāvdaļas sajauc kopā un pasniedz.

2. Hummus

Sastāvdaļas

  • 1 glāze vārītu aunazirņu
  • 2 ķiploku daiviņas
  • 1/4 glāzes tahini
  • 2 ēdamkarotes citrona sulas
  • 1 tējkarote jeera pulvera
  • 1/2 tējkarotes sarkanā čilli pulvera
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • Sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana

Pievienojiet visas sastāvdaļas vienu pēc otras blenderī un blenderējiet, līdz iegūstiet smalku, gludu masu. Uzreiz pasniedziet.

3. Tomātu bazilika zupa

Sastāvdaļas

  • 5-6 vidēja lieluma sagriezti tomāti
  • 2 vidēja lieluma sīpoli
  • 4 daiviņas sasmalcinātu ķiploku
  • 1/2 nūjiņas sviesta vai 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1/2 glāzes piena
  • Dažas bazilika lapas
  • šķipsniņa sarkano čilli pārslu
  • Sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana

  • Lielā katlā uzkarsē eļļu vai sviestu. Pievienojiet sīpolus un ķiplokus un sautējiet, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi.
  • Tad pievienojiet sasmalcinātus tomātus un samaisiet. Pievienojiet sāli, piparus un sarkanā čilli pārslas un samaisiet. Pārtraukumos rupji saberž mīkstinātos tomātus.
  • Pievienojiet pienu un maisiet, līdz maisījums atkal sāk vārīties. Pievieno nedaudz ūdens, lai pielāgotu konsistenci, un ļauj vārīties apmēram 20 minūtes.
  • Izslēdz liesmu un ļauj zupai pilnībā atdzist. Lai paātrinātu atdzesēšanas procesu, ielieciet to ledusskapī uz aptuveni stundu.
  • Daļu zupas ielej blenderī un sablenderē, līdz nerodas nekādi gabaliņi. Turpiniet to darīt ar visu zupu pa daļām.
  • Ja nepieciešams, atkārtoti uzsildiet un koriģējiet konsistenci. Atkarsējot pievienojiet sasmalcinātas bazilika lapas un ļaujiet vārīties apmēram 5 minūtes. Pasniedziet karstu.

4. Ogu kokteiļa bļoda

Sastāvdaļas

  • 1/2 glāzes zemeņu
  • 1/2 glāzes avenes
  • 1/2 glāzes melleņu
  • 1/2 glāzes avenes
  • 3/4 glāzes jogurta
  • 1/4 glāzes piena
  • 1/4 glāzes zemesriekstu sviesta

Pagatavošana

Sajauciet visas sastāvdaļas kopā, līdz tās sajaucas. Pārdod bļodā un papildini ar sasmalcinātiem banāniem un nedaudz medus, lai piešķirtu papildu garšu.

5. Weekender kukurūzas pārslas cepumu

Sastāvdaļas

  • 125 g nesālīta sviesta
  • 1/3 tases (75 g) pūdercukura
  • 1 liela ola
  • 1 tējkarote Queen Natural vaniļas ekstrakta
  • 2/3 glāzes (105 g) sultānu vai augļu maisījuma
  • 1 glāze (150 g) miltu ar pašcieņu
  • 2 tasītes viegli sasmalcinātu kukurūzas pārslu

Pagatavošana

  • Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160C (ar ventilatoru). Izklājiet cepamo paplāti ar cepamo papīru.
  • Sviestu un cukuru krēmojam līdz gaišam un pūkainam. Pievienojiet vaniļas ekstraktu un olu, tad labi saputojiet. Iemaisa izsijātos miltus un augļus un labi samaisa.
  • Kukurūzas pārslas ievietojiet seklā bļodā, pēc tam ar dāsnām tējkarotītēm iemaisiet maisījumu kukurūzas pārslās. Viegli apviļ un izvieto uz sagatavotā paplātes 5 cm attālumā. Cep 15 minūtes.