Brokastis un 5 ēdienu gatavošanas idejas

Kāpēc brokastis ir svarīgas?

Brokastis ir vissvarīgākā dienas maltīte. Tās ir ne tikai vissvarīgākā dienas maltīte jūsu fiziskajai veselībai, bet brokastis ir saistītas arī ar labāku garīgo veiktspēju un kognitīvo funkciju uzlabošanos. Izlaižot brokastis, ir lielāka iespēja, ka vēlāk dienas laikā izvēlēsieties nepareizu ēdienu, pusdienās un vakariņās biežāk pārēdīsieties, kā arī visas dienas garumā uzkopsiet neveselīgu pārtiku. Brokastis sniedz organismam enerģiju, kas nepieciešama dienas sākumam, un tās palīdz jums koncentrēties un būt produktīviem. Ja cenšaties zaudēt svaru, brokastis ir arī lielisks veids, kā iedarbināt vielmaiņu un izvairīties no pārēšanās vēlāk dienas gaitā. Tāpēc, ja meklējat iemeslu, kāpēc ēst brokastis, ziniet, ka tās ir ne tikai labas jūsu fiziskajai veselībai, bet arī jūsu garīgajai veselībai un viduklim.

5 brokastu idejas

  1. Auzu pārslas ar mandarīnu
  2. Splendid “In Italian” omlete ar šķiņķi un sieru
  3. Grauzdiņi ar kartupeļiem
  4. Ceptas olas ar tomātiem un vistas krūtiņu
  5. Kefīra pankūkas (bez olām)

1. Frittata

Sastāvdaļas

  • 6 olas
  • 3 paprikas
  • 1 sīpols200g brokoļi
  • ¼ citrona50ml olīveļļas
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 50g sviesta
  • Sāls, pipari, garšvielas

Pagatavošana
Samaisi olas ar garšvielām un sāli. Sagriez dārzeņus un samaisi ar citrona sulu un sviestu. Apcep smalki sagrieztu sīpolu. Pievieno dārzeņus un pārlej ar olu. Liec pannu krāsnī uz 7-10 minūtēm (180 grādi).

2.Splendid “In Italian” omlete ar šķiņķi un sieru

Sastāvdaļas

  • Olas – 3 gab.
  • Olīveļļa – 30 ml;
  • Jebkuras garšvielas;
  • Sāls pēc garšas;
  • Zaļie;
  • Ķiploku daiviņas;
  • Rīvēts mocarellas siers – 50 g;
  • Šķiņķis – 100 g;
  • Piens – 45 ml.

Pagatavošana

Sasmalciniet olas ar pienu, pievienojiet sāli un garšvielas. Sasmalciniet zaļumus un ķiploku daiviņas. Šķiņķis sagriež plānās nūjiņās. Uzkarsētā pannā ielej nelielu daudzumu olīveļļas, pēc tam ielej olu maisījumu. Tiklīdz omletes grunts grabē, ielieciet šķiņķi un zaļumus ar ķiplokiem, apkaisa virsmu ar rīvētu sieru. Ievietojiet daļēji šķidru omlete iepriekš sakarsētā krāsnī un cepiet līdz konkurencei.

3. Salāti ar kivi un holandiešu sieru

Sastāvdaļas

  • Kivi – 2 gab.
  • vistas fileja – 1 gab.
  • Nīderlandes siers – 150 grami;
  • olīvas – 20 gab.
  • gurķi – 2 gabali;
  • valriekstu kodoli – 50 grami;
  • sāls.

Pagatavošana

  • Atdzesēta, vārīta putnu fileja tiek sagriezta mazos laukumos.
  • Mizoti kivi, gurķi sagriezti kubiņos.
  • Holandes siers tiek malts uz rīka, olīvas sagriež gredzenos.
  • Riekstu kodoli tiek sasmalcināti vidējā drupā.

Salātu bļodā visas sastāvdaļas, izņemot riekstus, tiek savāktas, nogaršotas, apstrādātas ar majonēzi, samaisītas un pulverizētas ar riekstu drupatas. Ir jaukas pusdienas!

4. Ceptas olas ar tomātiem un vistas krūtiņu

Sastāvdaļas

• 4 olas;

• kūpināta vistas krūtiņa – 100 g;

• malti melnie pipari un sāls;

• divi tomāti;

• zaļumi.

Pagatavošana

  • Nomazgājiet tomātus, sauss un smalki sakapājiet.
  • Novietojiet šķīvi uz uguns, ielej saulespuķu eļļu un karsē. Nepārtraukti maisot tomātus un apcep, līdz pusei tomātu sulas iztvaiko.
  • Kūpināta vistas krūtiņa sasmalcina mazos gabaliņos. Ielieciet sasmalcinātu krūtiņu tomātiem. Pagrieziet uguni, pārklāt pannu un pāris minūtes samaisiet gaļu ar tomātiem.
  • Pārlauzt olas dziļā šķīvī, sāli, pipariem un sagrieziet olu masu ar vaigu vai dakšiņu. Pārlej olas ielej pannā, nosedz un vāra uz lēnas uguns piecas minūtes.
  • Jūs varat izrotāt gatavās olas ar smalki sagrieztiem zaļajiem sīpoliem vai zaļumiem.

5. Gaļas un kartupeļu brīnums (Kaukāziešu ēdieni)

Sastāvdaļas

• 3 vidēji kartupeļi;

• 300 grami gaļas;

• 300 grami miltu;

• 50 grami sīpolu;

• 1 ola;

• sāls;

• pipari un etiķis.

Pagatavošana

  • Sakratiet olu ar sāli un nepilnīgu glāzi ūdens, pievienojiet miltus un mīciet stāvu bulciņu. Mēs to tīrām atpūsties, stāvam uz galda pusstundu.
  • Mēs griezām gaļu malto, pievienojam sakapātus sīpolus, garšvielas.
  • Kartupeļi ir iztīrīti un sarīvēti. Tas jādara tieši pirms produktu veidošanās. Pretējā gadījumā kartupeļi kļūst melni.
  • Apvienojiet kartupeļus ar gaļas pildījumu, ielejiet tējkaroti etiķa un intensīvi samaisiet.
  • Mēs izņemam mīklu, dalām to gabalos, izrullējam kūkas un veidojam brīnumu.
  • Cepiet produktus uz abām pusēm uz sausas kastes.
  • Ieeļļojiet ar eļļu, kaudze ar kaudzi un pārklājiet ar salveti, lai mīkstinātu Jūs varat nosegt ar apgrieztu bļodu.