Ātri pagatavojamu ēdienu receptes

Kad runa ir par ātrajām maltītēm, visbiežāk darba dēļ, kas aizņem lielāko daļu jūsu laika, jums pietrūkst laika. Piemēram, saldētus ēdienus var uzsildīt dažu minūšu laikā, un ir daudz ātru ēdienu, kurus var pagatavot, veicot tikai dažus vienkāršus soļus. Piemēram, vienkāršu makaronu ēdienu var pagatavot mazāk nekā 30 minūtēs, bet maisījumu var pagatavot vēl īsākā laikā.

5 ātri pagatavojamu ēdienu receptes

  • Vistas iesaiņojums ar lipīgiem saldajiem kartupeļiem, salātu lapām un tomatemberta sviestmaizi
  • Cepta kamambēra sviestmaize
  • Ātrie tunča makaronu salāti
  • Hummusa un avokado sviestmaižu papildinājums
  • Krēmveida tomātu kabači

1.Vistas iesaiņojums ar lipīgiem saldajiem kartupeļiem, salātu lapām un tomatemberta sviestmaizi

Sastāvdaļas

  • 100 g vārītu saldo kartupeļu (no citronu un ķiploku ceptas vistas gaļas, skatīt “der kopā”)
  • 2 daudzgraudu iesaiņojumi
  • 200 g vārītas vistas gaļas, sasmalcinātas (no citronu un ķiploku ceptas vistas gaļas, skatīt “der ar”)
  • neliela sauja salātu lapu
  • neliela sauja plūmju vai ķiršu tomātu, pārgrieztu uz pusēm

Pagatavošana

  • Sasmalciniet vakardienas saldos kartupeļus tā, lai tie būtu ļoti gludi, un pēc tam plāni un vienmērīgi sadaliet šo maisījumu starp apvalkiem.
  • Sadaliet vistas gaļu, salātu lapas un tomātus katrā iesaiņojumā.
  • Salociet ietinamo apvalku un sarullēiet, pārliecinoties, ka tas satur pildījumu. Ēdiet uzreiz vai ietiniet cepamajā pergamentā un aukliņā (vai folijā), lai vēlāk varētu ietīt.

2. Cepta kamambēra sviestmaize

Sastāvdaļas

  • 2 biezas baltmaizes šķēles
  • gabaliņš kamemberta vai brie (apmēram 85 g/3oz)
  • karote dzērveņu mērces
  • daži pilieni balzametiķa.
  • sviests

Pagatavošana

  • Maizi apcepiet ar sviestu. Uz vienas maizes šķēles nemazgātās puses ielieciet kamemberta vai brie šķēles ķīliņu. Virspusē ielieciet karoti dzērveņu mērces. Ja ir, uzpiliniet dažus pilienus balzametiķa, ja jums ir.
  • Uzliek otru maizes šķēli ar sviestoto pusi uz augšu. Cep karstā pannā ar nelīpošu virsmu, piespiežot ar zivs šķēli, minūti vai divas no katras puses, līdz maize kļūst zeltaini brūna un kūst. Pārgriež uz pusēm un uzreiz ēd.

3. Ātrie tunča makaronu salāti

Sastāvdaļas

  • 2 x iepakojums gatavu vārītu makaronu (mēs izmantojām Dolmio Express) vai 440 g vārītu penne (apmēram 200 g žāvētu).
  • 100 g tunča konservu kārbas eļļā
  • 400g kannelīni pupiņu (labi der arī borlotti vai sviesta pupiņas).
  • 1⁄2 sarkanā sīpola, smalki sagriezta.
  • 1 citrona miziņa un sula
  • liela sauja pētersīļu

Pagatavošana

  • Pagatavoto penni pagatavojiet mikroviļņu krāsnī saskaņā ar iepakojuma norādījumiem. Ielieciet bļodā. Sajauc pārējās sastāvdaļas (siltie makaroni patiešām uzsūks garšas). Ja izmantojat atdzesētus makaronu pārpalikumus, vienkārši sajauciet visu kopā – tie joprojām būs lieliski garšīgi. Var uzglabāt ledusskapī līdz 3 dienām.

4. Hummusa un avokado sviestmaižu papildinājums

Sastāvdaļas

  • 2 lielas karotes humusa
  • ½ maza avokado, sagriezta kubiņos
  • saspiests citrons
  • nedaudz sasmalcinātu sarkano sīpolu
  • koriandra lapas
  • uz pusēm sagriezti ķiršu tomātiņi
  • šķēle pilngraudu maizes ar sēklām vai rupjmaizes, vai pilngraudu pitta, pasniegšanai.

Pagatavošana

Uz maizes vai pittas uzpildiet humusu, tad pievienojiet avokado ar citronu, sarkano sīpolu, koriandru un ķiršu tomātiem.

5. Krēmveida tomātu kabači

Sastāvdaļas

  • 4 šķēles Parmas šķiņķa
  • ½ maza bazilika paciņas
  • 350 g tomātu un maskarpones mērces
  • 250 g cukini

Pagatavošana

Šķiņķi un baziliku rupji sagrieziet. Uzkarsē pannu uz vidējas uguns un sausi apcep šķiņķi, līdz tas kļūst kraukšķīgs. Ar šķēlējamo karoti pārliek uz šķīvja. Pannā pievieno mērci un vāra 1-2 minūtes, pēc tam iemaisa kabačus. Gatavojiet vēl 1 min., līdz uzsilst. Sadaliet bļodās, tad virsū pievienojiet šķiņķi un baziliku.