Ir visdažādākie dzērieni, un var būt grūti izlemt, ko izvēlēties. Ja meklējat kaut ko saldu, iespējams, vēlēsieties nobaudīt limonādi vai saldo tēju. Ja meklējat kaut ko atspirdzinošu, iespējams, vēlēsieties sulu vai kokteili. Un, ja meklējat kaut ko veselīgu, iespējams, vēlēsieties nobaudīt sporta dzērienu vai ūdens pudeli. Neatkarīgi no tā, ko vēlaties, noteikti atradīsiet sev piemērotu dzērienu. Tāpēc dodieties uz priekšu un izpētiet visas dažādās iespējas, līdz atradīsiet savu jauno iecienītāko!
5 dzērienu idejas
- Arbūza kokteiļis
- Rabarberu kompots
- Zemeņu limonāde
- Thai ledus tēja
- Kokosriekstu un lavandas limonāde
Arbūza kokteiļis
Sastāvdaļas
- Vidēja izmēra arbūzs (3-4 kg);
- Simts gramu saldējuma;
- Glāzi piena;
- Edamkarote cukura (jūs varat lietot vairāk vai mazāk).
Pagatavošana
- Samaziniet arbūza mīkstumu mazos kubiņos.
- Trīs glāzes arbūziņu kubiciņi, ieskrūvē maisā vai glāzē un nosūta saldētavā.
- Saldēts arbūzs gulēja blenderī.
- Pievieno daļu saldējuma un piena.
- Ja jums patīk saldie dzērieni, pievienojiet cukuru.
- Sasmalciniet arbūziņu smoothie līdz gludai.
- Ielej glāzēs un pasniedz nekavējoties.
2. Rabarberu kompots
Sastāvdaļas
- Rabarberi (petioles) – 400 grami
- Lemon Zest
- Cukurs pēc garšas
- Ūdens kompotam attīrīts 3 litri
Pagatavošana
- Mazgātie rabarberi, kas sagriezti kubiņos 2-3 cm garumā.
- Sagatavo citrona miziņu kompotam.
- Ielej ūdeni katliņā, kur jūs pagatavosiet kompotu un ļaujiet tam vārīties.
- Iemērciet rabarberus un cukuru verdošā ūdenī un ļaujiet tiem vārīties apmēram piecpadsmit minūtes. Trīs minūtes, līdz vārīti, ievietojiet citrona miziņu katliņā un pārklājiet ar vāku.
3. Zemeņu limonāde
Sastāvdaļas
- 3 glāzes ūdens
- 250 g cukura
- 2 glāzes citronu sulas (apmēram 8 līdz 10 citroni)
- 350 g zemeņu
- 1 L gāzēta minerālūdens
- Dekoram: citronu šķēlītes un piparmētras
Pagatavošana
Samaisi olas ar garšvielām un sāli. Sagriez dārzeņus un samaisi ar citrona sulu un sviestu. Apcep smalki sagrieztu sīpolu. Pievieno dārzeņus un pārlej ar olu. Liec pannu krāsnī uz 7-10 minūtēm (180 grādi).
4. Thai ledus tēja
Sastāvdaļas
- 80 g melnās tējas
- 1 L ūdens
- 150 g cukura
- 240 ml 12% saldā krējuma (citi lieto kokosriekstu pienu, pilnpienu, kondensēto pienu)
- Ledus
- Ja vēlies vari pievienot krustnagliņas, anīsu, kardamonu
Pagatavošana
1. Uzvāri ūdeni un pievieno melno tēju. Pieber cukuru un viegli maisi, lai tas pilnībā izšķīst. Vāri 3 minūtes. Noņem no uguns, ļauj tējai ievilkties un atdzist vismaz 30 minūtes. Jo spēcīgāka tējas garša, jo labāk garšos dzēriens.
2. Nolej tēju caur sietiņu un atstāj atdzist pilnībā. Vislabāk to pagatavot savlaicīgi un glabāt ledusskapī.
3. Piepildi glāzes ar ledu un aplej ar tēju, atstājot vietu tevis izvēlētajam krēmīgajam produktam. 250 ml glāzei parasti pievieno 2-3 ēdamkarotes 12% saldā krējuma.
5. Kokosriekstu un lavandas limonāde
Sastāvdaļas
Svaigi spiesta citronu sula (9 citroni)
220 g cukura
8 glāzes kokosriekstu ūdens
4 glāzes ūdens
1/2 no lavandas sīrupa (recepte turpinājumā)
Norādes:
Krūkā ielej ūdeni, citronu sulu, kokosriekstu ūdeni un pieber cukuru. Maisi kamēr cukurs izšķīst. Pielej 1/2 no lavandas sīrupa un samaisi.
Pagatavošana
Lavandas sīrups
2 glāzes cukura
1 1/2 glāze ūdens
3 ēdamkarotes kaltētas lavandas
Pāris pilieni pārtikas krāsvielas (ja vēlies)
Katliņā vāri ūdeni, cukuru un lavandu uz vidējas uguns. Kad šķidrums sācis vārīties, atstāj to vārīties minūti un tad noņem no uguns. Apsedz un ļauj sīrupam ievilkties 20 minūtes. Nolej šķidrumu cauri smalkam sietiņam un pievieno pārtikas krāsvielu. Ļauj atdzist. Ielej gaisu necaurlaidīgā trauciņā un vari turēt ledusskapī apmēram nedēļu.
Ja vēlies alkoholisku dzērienu, pievieno Malibu vai degvīnu.