Pildītas Portobello Sēnes

Pildītas portobello sēnes ir elegants, bet vienkāršs papildinājums jebkuram ēdienam. Šīs lielās sēnes ar stingru konsistenci un maigu zemes garšu ir ideāli piemērotas dažādiem uzkodām un ēdieniem. Tie ir lielisks veids, kā uzturā iekļaut dienas devu dārzeņu, un tie ir veselīga alternatīva tradicionālajiem pildītajiem ēdieniem. Tā kā portobello sēnes jau ir lielas, tām nepieciešama minimāla sagatavošana, un tās ir pietiekami universālas, lai ar tām varētu pildīt visu, sākot ar tradicionālo itāļu stila pildījumu un beidzot ar vegānu receptēm. Neatkarīgi no tā, vai gatavojat vienkāršas pusdienas vai rīkojat izsmalcinātu vakariņu ballīti, pildītām portobello sēnēm jābūt jūsu saraksta augšgalā!

Portobello Sēnes sastāvdaļas:

  • 4 lielas portobello sēņu cepures
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 1 kubiņos sagriezts sīpols
  • 2 sasmalcinātas ķiploku daiviņas
  • 1 kubiņos sagriezta sarkanā paprika
  • 1 glāze vārītas kvinojas
  • 1/2 glāzes sasmalcinātu saulē kaltētu tomātu
  • 1/2 glāzes sasmalcinātu kalamata olīvu
  • 1/4 tases sasmalcināta svaiga bazilika
  • 1/2 tējkarotes žāvēta oregano
  • Sāls un pipari pēc garšas
  • 1 glāze rīvēta parmezāna siera

Pagatavošana:

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 °C.
  2. Noņemiet sēņu cepurītēm kātiņus un izsitiet dzeltenumus.
  3. Sēņu cepurīšu abas puses apliet ar olīveļļu.
  4. Pannā uzkarsē olīveļļu uz vidējas uguns. Pievienojiet sīpolus un ķiplokus un sautējiet, līdz tie kļūst mīksti.
  5. Pievieno sarkano papriku, vārītu kvinoju, saulē kaltētus tomātus, olīvas, baziliku, raudeni, sāli un piparus. Gatavojiet 2-3 minūtes.
  6. Ar karoti pārberiet kvinojas maisījumu sēņu cepurītēs, vienmērīgi sadalot.
  7. Virsū pārkaisa rīvētu parmezāna sieru.
  8. Gatavās sēnes izvietojiet uz cepešpannas un cepiet cepeškrāsnī 20-25 minūtes vai līdz mīkstumam.
  9. Pasniedziet karstas.