Lazanja

Lazanja ir viens no populārākajiem ēdieniem, kas iecienīts, pateicoties sātīgajam makaronu, siera un pikanto mērču maisījumam. Lai pagatavotu perfektu lazanju, kādu to gatavoja jūsu vecmāmiņa, ir nepieciešams daudz laika un pacietības, tāpēc daudzi cilvēki izvēlas uzticēt šo darbu speciālistam. Jūsu uzmanībai šodien piedāvājam vienu no labākajām lazanjas receptēm, ar kuru ar mums dalījušies mūsu draugi no auto pulēšanas centra, un esam pārliecināti, ka jau pēc pirmā mēģinājuma jūs atgriezīsieties pēc vēl! Labu apetīti!

Sastāvdaļas:

  • Lazanjas loksnes (sausas) – 6 gab
  • Malta gaļa (cūkgaļa/gaļa) – 750 g
  • Sīpols – 1 gab
  • Liellopu gaļas buljons – 200 ml
  • Cietais siers – 250 g
  • Tomātu pasta – 2 ēd.k
  • Augu eļļa – 1 ēd.k.
  • Sāls – pēc garšas
  • Malti pipari – pēc garšas

Bešameļa mērcei

  • Piens – 500 ml
  • Sviests – 80 g
  • Kviešu milti – 60 g
  • Malts muskatrieksts – 0,5 tējk
  • Sāls – pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Sagatavojiet visas nepieciešamās sastāvdaļas
  2. Sīpolu sagrieziet mazos kubiņos.
  3. Apcep sīpolu augu eļļā, līdz kļūst zeltains.
  4. Tiklīdz sīpols kļūst zeltains un mīksts, pievienojiet malto gaļu.
  5. Tomātu pastu atšķaidiet ar gaļas buljonu.
  6. Sāli un piparus, pievieno ar buljonu sajaukto tomātu pastu un 10 minūtes sautē.
  7. Pagatavojiet bešameles mērci: Pannā izkausējiet sviestu, pievienojiet izsijātos miltus, nepārtraukti maisot ar putukrāsni. Plānā plūsmā ielejiet pienu, turpinot.
  8. Tiklīdz mērce sāk sabiezēt, pievienojiet sāli un muskatriekstu. Kad mērce sāk vārīties, izslēdziet karstumu.
  9. Sieru sarīvējiet uz rupjas rīves.
  10. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
  11. Salieciet lazanju:
  12. Cepšanas trauka apakšējo daļu ietaukiet ar bešamel mērci. Tad izkārtojiet lazanjas loksnes (varat tās brīvi sadalīt). Virspusē ielieciet gaļas pildījumu un vienmērīgi izklājiet. Gaļas pildījumam virsū atkal pievienojiet bešameles mērci. Apkaisiet ar sieru. Visi slāņi ir izvietoti tādā pašā secībā. Siera kārtiņai jābūt pēdējam slānim.
  13. Lāzanjas trauku ielieciet līdz 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī uz aptuveni 30 minūtēm (vadieties pēc savas cepeškrāsns).
  14. Labu apetīti!