Bombajas kartupeļi

  • July 22, 2019
  • By Admin: admin
  • Comment: 0

Sastāvdaļas:

  • 4 kartupeļi, nomizoti un sagriezti
  • 3 ēdamkarotes augu eļļas
  • 1 tējkarote sinepju sēklu
  • 1 tējkarote kumina sēklu
  • 1 tējkarote koriandra
  • ½ tējkarote kajanas piparu
  • ½ tējkarotes sāls
  • 3 ēdamkarotes sagriezta sīpola

 

Pagatavošana:

  1. Sagrieztos kartupeļus liek katlā un pārlej ar ūdeni. Katlam liek vāku un silda, līdz ūdens sāk vārīties un burbuļot.
  2. Kad ūdens burbuļo, kartupeļus gatavo līdz tie ir mīksti, 5-10 minūtes. Nolej lieko ūdeni un liek malā.
  3. Lielā pannā silda eļļu. Pievieno sinepju sēklas, kumina sēklas un silda, līdz tās “sprāgst”.
  4. Pievieno koriandru, kajanas piparus un sāli. Cep un maisa, līdz garšvielas ir smaržīgas, aptuveni 1 minūti, uzmanīgi vērojot, lai tās nepiedeg.
  5. Pievieno sīpolu un gatavo līdz tas ir mīksts, aptuveni 2-3 minūtes.
  6. Pievieno gatavos kartupeļus un palielina uguni līdz vidēji lielai.
  7. Gatavo un apmaisa tā, lai kartupeļus kārtīgi nosegtu garšvielu kārtiņa.
  8. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.

 

Uzturvērtība vienā porcijā :

263 kalorijas, 10,7 g tauku, 38,9 g ogļhidrātu, 4,6 g proteīna, 2 g cukurs, 0 mg holesterīns, 305 mg nātrijs.

Leave Comments