
Bombajas kartupeļi
- July 22, 2019
- By Admin: admin
- Comment: 0
Sastāvdaļas:
- 4 kartupeļi, nomizoti un sagriezti
- 3 ēdamkarotes augu eļļas
- 1 tējkarote sinepju sēklu
- 1 tējkarote kumina sēklu
- 1 tējkarote koriandra
- ½ tējkarote kajanas piparu
- ½ tējkarotes sāls
- 3 ēdamkarotes sagriezta sīpola
Pagatavošana:
- Sagrieztos kartupeļus liek katlā un pārlej ar ūdeni. Katlam liek vāku un silda, līdz ūdens sāk vārīties un burbuļot.
- Kad ūdens burbuļo, kartupeļus gatavo līdz tie ir mīksti, 5-10 minūtes. Nolej lieko ūdeni un liek malā.
- Lielā pannā silda eļļu. Pievieno sinepju sēklas, kumina sēklas un silda, līdz tās “sprāgst”.
- Pievieno koriandru, kajanas piparus un sāli. Cep un maisa, līdz garšvielas ir smaržīgas, aptuveni 1 minūti, uzmanīgi vērojot, lai tās nepiedeg.
- Pievieno sīpolu un gatavo līdz tas ir mīksts, aptuveni 2-3 minūtes.
- Pievieno gatavos kartupeļus un palielina uguni līdz vidēji lielai.
- Gatavo un apmaisa tā, lai kartupeļus kārtīgi nosegtu garšvielu kārtiņa.
- Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
Uzturvērtība vienā porcijā :
263 kalorijas, 10,7 g tauku, 38,9 g ogļhidrātu, 4,6 g proteīna, 2 g cukurs, 0 mg holesterīns, 305 mg nātrijs.