Nav nekā labāka par svaigi ceptas maizes vai konditorejas izstrādājumu smaržu, kas virmo virtuvē. Siltas, pūkainas maizes garša tieši no krāsns ir baudījums, kas nekad nenoveco. Neatkarīgi no tā, vai jums patīk saldie vai sāļie gardumi, ikviens atradīs sev piemērotu maizīti. Neatkarīgi no tā, vai esat tradicionālās Ciabatta maizes vai kārtainās kruasānu maizes cienītājs, nav šaubu, ka maize un konditorejas izstrādājumi ir vienas no gardākajām lietām pasaulē. Tāpēc nākamreiz, kad jums radīsies vēlme pēc kaut kā īpaša, noteikti ķerieties pie svaigi ceptas maizes vai konditorejas izstrādājuma. Jūs to nenožēlosiet!
5 receptes maizes cepšanai
- Rudzu maize krāsnī
- Kviešu maize krāsnī
- Šarlote ar āboliem
- Kanēļa ruļļi
- Vienkāršs cupcake
1. Rudzu maize krāsnī
Sastāvdaļas
- Glāze kviešu miltu
- Pusglāzi rudzu miltu
- Rauga iepakojums
- Glāzi kefīra
- Pāris ēdamkarotes cukura
- Karote olīveļļu
- Pāris fitnesa maisījumu karotes
- Karote sāls
Pagatavošana
- Kefīrs sajaukts ar cukuru un raugu, kamēr jūs nevarat izmantot aukstu kefīru, labāk ir ņemt nedaudz siltu.
- Pievienojiet olīveļļu, fitnesa maisījumu ar kefīru, labi samaisiet.
- Ielej miltus atsevišķā traukā, rūpīgi izsijājot.
- Sāls un ielej kefīra maisījumu miltos.
- Mīcīt mīklu. Atbilstoši tās konsekvencei tā ir mīksta un elastīga.
- Atstājiet mīklu gatavu stundu, aptverot to ar tīru dvieli.
- Stundu vēlāk, nometiet viņu un atstājiet vēl uz pusstundu.
- Pēc tam ielieciet mīklu multicooker traukā. Ir nepieciešams, lai tas būtu vēl 30 minūtes.
- Pēc šī laika jūs varat aizvērt vāku un iestatīt cepšanas režīmu. Pēc stundas maize būs gatava.
- Kad taimeris apstājas, atstājiet maizi lēnā plītī apmēram 10 minūtes, tikai tad to var ņemt un ēst.
2. Kviešu maize krāsnī
Sastāvdaļas:
- 1,5 kg kviešu miltu;
- 25 g svaiga raugs;
- 50 gr. rast. eļļas;
- 1 ēd.k. l sāls un cukurs.
Pagatavošana:
- Sajauc raugu 1 litrā. siltu ūdeni, tad ielej iegūto brūvēt katliņā un pievienojiet tam miltus ar augu eļļu, cukuru un sāli (atstājiet glāzi miltu). Mīcīt mīklu. Veidojot bumbu no tā, mīcīt apmēram 10 minūtes. Tad mēs ieziest pannu ar augu eļļu, pārnesiet mīklu tajā un ar vāku atstājiet to pacelt.
- Pēc tam, kad mīkla ir palielināta, sasmalciniet un mīciet vairākas minūtes.
- Sagatavojiet veidnes maizes cepšanai, smērējot tās ar augu eļļu. Mīklu pārvietojam tajās. Mīklu var uzlikt uz cepešpannas, dodot tam apaļu formu, tad mēs iegūstam vienu lielu apaļu maizi. Uzklājiet mīklu veidlapās ar filmu un atstājiet apmēram stundu siltajā vietā, lai tuvotos. Pēc tam karsējot cepeškrāsni līdz 200 ° C, cepiet maizi apmēram pusstundu. Gatavās maizes atdzesē uz režģa.
3. Šarlote ar āboliem – tradicionālā klasiskā recepte
Sastāvdaļas
- 100 grami cukura;
- 150 grami miltu;
- divi āboli;
- trīs olas;
- vanilīns;
- sviests;
- cukura pulveris;
- tējkarote cepamo pulveri.
Sagatavošana:
1. Dziļā traukā vispirms berzējiet olas ar cukuru, tad ar maisītāju.
2. Izsijājiet miltus un samaisiet ar vaniļu un cepamo pulveri.
3. Ievietojiet miltu maisījumu nelielās porcijās olu un cukura maisījumā. Neaizmirstiet visu laiku iejaukties masā, lai nebūtu miltu gabaliņu.
4. Notīriet ābolus no mizas un sēklām, sagriež mazos laukumos.
5. Sajauciet ābolus ar sagatavoto mīklu.
6. Ieliet pannu ar mīkstu sviestu, ielej mīklu ar āboliem.
7. Cieši nosedziet pannu ar vāku, izvelciet vāju uguni.
8. Cepiet 20 minūšu garumā pannā, pēc tam ar divām lāpstiņām uzmanīgi pagrieziet kūku un ļaujiet tam sēdēt vēl 10 minūtes.
9. Pagrieziet pannu ar gatavo charlotte uz lielas plakanas plāksnes, apkaisa pūdercukuru virs kūka.
4. Kanēļa ruļļi
Sastāvdaļas:
Uz mīklas:
• sviesta gabals;
• 200 ml piena;
• cukura šķipsnu;
• tūlītēja rauga – 1 iepakojums;
• pāris olas;
• milti – 5 glāzes.
Aizpildīšana:
• brūnais cukurs – 100 g;
• 20 g kakao un kanēļa pulvera;
• ingvera pulveris – 15 g.
Krējums:
• mīksts krējuma siers – mazs gabals;
• 150 g cukura pulvera;
• piens – 30 ml.
Eļļošanai:
• sviests – mazs gabals.
Pagatavošana:
1. Uzlieciet sviesta gabaliņu pannā, ielej pienu, cukuru, pievienojiet sāli un izkausējiet virs vidējā siltuma, izņemiet no karstuma un atdzesējiet.
2. Nelielā krūze ar siltu ūdeni izšķīdiniet raugu ar cukuru un novietojiet to tuvāk saules gaismai, līdz parādās balta putas.
3. Ielejiet izšķīdušo raugu eļļas / piena maisījumā.
4. Pievienojiet olas, labi samaisiet un lēnām pievienojiet miltus, vispirms samaisiet masu ar maisītāju un pēc tam ar rokām.
5. Rūpīgi samaisiet mīklu uz galda, pārkaisa ar miltiem uz mīkstu elastīgu stāvokli.
6. Ievietojiet labi mīcīto mīklu bļodā, aizveriet vāku un atstājiet dažas minūtes, lai paceltu.
7. Pēc trešās mīklas celšanas sadaliet to vairākās daļās, ielieciet plānās kūkās. 8. Eļļojiet slāņus ar sviestu, apkaisa ar kanēli, kakao, brūno cukuru un ingveru.
9. Cieši pievelciet ar rullīti.
10. Izgriezt mazos gabaliņos, apmēram 5 cm.
11. Ievietojiet maizītes uz pergamenta loksnes 1 cm attālumā no katras Durgas, nedaudz paceliet.
12. Novietojiet karstā krāsnī un cepiet pusstundu mērenā temperatūrā.
13. Sagatavojiet krējumu: tasē, sajauciet cukura pulveri, sieru un pienu dažas minūtes.
14. Pēc cepšanas noņemiet maizītes no cepeškrāsns un suku ar krēmu.
5. Vienkāršs cupcake
Sastāvdaļas:
- 2 olas;
- 100-115 g cukura;
- Jam vai ievārījums;
- 3 g sāls;
- Bez smaržas augu eļļa – 2,5-3 karotes;
- 135-150 g miltu;
- Cepamais pulveris.
Pagatavošana:
Cukurs, kas sajaukts ar olām. Tad sajauciet ar sviestu, miltiem un cepamo pulveri. Pievienojiet sāli. Aplaupiet visas sastāvdaļas. Lai padarītu vienkāršu ievārījumu ar ievārījumu vairāk mīkstu, mīklu var atstāt 20-30 minūtes. Mēs veidojam veidnes un aizpildām tās ar 1/3 no mīklas, izplata dažus ievārījumus. Augšējā kārtā veidojas vēl viena mīkla, kas tika piepildīta līdz 2/3 no tilpuma. Mēs cepam maizes cepeškrāsnī apmēram pusstundu.