Vakarēdiena recepte jēra karbonādei ar garšaugu garozu un ceptiem dārzeņiem

“Laipni lūgti! Šovakar mēs baudīsim gardu pamatēdienu – jēra gaļas fileju ar garšaugiem un ceptiem dārzeņiem. Šajā skaistajā un aromātiskajā ēdienā ir maigi jēra gaļas gabaliņi, kas pārklāti ar pikantu garšaugu un rīvmaizes garozu, un pasniegti kopā ar krāsainiem un uzturvielām bagātiem ceptiem dārzeņiem. Jēra gaļa ir perfekti pagatavota pēc jūsu gaumes, bet dārzeņi ir saldi un karamelizēti. Tas ir ēdiens, kas noteikti pārsteigs jūsu garšas kārpiņas un acis, un es nevaru vien sagaidīt, kad jūs to nobaudīsiet. Tātad, ķersimies klāt un kopā izbaudīsim šo brīnišķīgo maltīti!”

Jēra karbonādei sastāvdaļas:

  • 2 jēra gaļas krūtiņas (apmēram 1 mārciņa katra).
  • 1/2 glāzes maizes drupatas
  • 1/4 glāzes rīvēta parmezāna siera
  • 1/4 tases sasmalcinātu svaigu pētersīļu
  • 2 ēdamkarotes sasmalcināta svaiga timiāna
  • 1 ēdamkarote sasmalcināta svaiga rozmarīna
  • 2 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
  • Sāls un pipari pēc garšas
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 1 mārciņa dārzeņu maisījuma (piemēram, burkāni, kartupeļi un Briseles kāposti)
  • 2 ēdamkarotes sviesta, izkusis
  • 1 ēdamkarote medus

Pagatavošana:

  • Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 ° C.
  • Nelielā bļodā sajauc kopā rīvmaizi, parmezāna sieru, pētersīļus, timiānu, rozmarīnu, ķiploku, sāli un piparus.
  • Jēra gaļas šķiņķus apsmērējiet ar olīveļļu un pēc tam uzspiediet maizes drupatas maisījumu uz gaļas, pārklājot to no visām pusēm.
  • Novietojiet jēra gaļas šķēles uz cepšanas paplātes un cepiet 20-25 minūtes vai līdz vēlamajam gaļas gatavības līmenim.
  • Kamēr jēra gaļa cepas, sagatavojiet dārzeņus. Sagrieziet tos kumosiņos un samaisiet ar izkausētu sviestu un medu. Izklājiet dārzeņus vienā slānī uz atsevišķas cepšanas loksnes un cepiet 20-25 minūtes vai līdz tie ir mīksti un viegli apbrūnējuši.
  • Kad jēra gaļa ir gatava, izņemiet to no cepeškrāsns un ļaujiet dažas minūtes atpūsties.
  • Pasniedzot jēra gaļu, sagrieziet gabaliņos un izkārtojiet tos uz šķīvja kopā ar ceptiem dārzeņiem. Pēc vēlēšanās papildiniet ar garšaugiem.